Aan de voet van de Amerongse berg en aan de rand van het dorp is het volop genieten van rust een bosrijke omgeving. Op loopafstand is er een supermarkt en winkels. Reizen met het openbare vervoer is mogelijk, de lijnbus gaat richting Arnhem, Utrecht en Veenendaal.

Historie Amerongen
Amerongen is een dorp in de Nederlandse provincie Utrecht, gemeente Utrechtse Heuvelrug, gelegen aan de voet van de Amerongse Berg, nabij de Neder-Rijn, in het zuidoosten van de provincie. De Utrechtse Heuvelrug is tegenwoordig een nationaal park. De vroegere gemeente had een oppervlakte van 3.040 ha. Begin 2015 heeft Amerongen 5.366 inwoners.

 

Regiotaxi
Wilt u verder weg, dan kunt u gebruik maken van Regiotaxi Eemland Heuvelrug. Deze taxi rijdt dagelijks van 6.00 tot 24.00 uur in de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg en Wijk bij Duurstede. Voor meer informatie kunt u bellen naar 0900 040 05 08. Om te reserveren kunt u bellen naar 0900 112 24 45.
 
Busvervoer
Op 5 minuten lopen van Elim stoppen de lijnbussen: Connexxion 50 en 81. In Amerongen is geen treinstation.

Nationaal park
Het Nationale Park Utrechtse Heuvelrug loopt over de hele Heuvelrug vanaf Driebergen tot en met Rhenen. Amerongen ligt middenin het Nationale Park. Het hoogst punt van de Heuvelrug is de Amerongse Berg met 69 meter boven A.P. Vanuit het oude dorp Amerongen

Kasteel Amerongen
Kasteel Amerongen is een kasteel in de uiterwaarden van de Neder-Rijn in de buurt van Amerongen. Het behoort tot de 'Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg' uit 1990.

Tabaksmuseum
Het Tabaksteeltmuseum geeft de tabakscultuur van Amerongen weer. Nog altijd te zien aan de vele tabaksschuren in en rondom Amerongen Het Museum is

VVV kantoor
Adres: Burgemeester Jonkheer H. van Den Boschstraat 44, 3958 Amerongen