Eten en drinken

Eten en drinken

Maaltijdservice 
Woont u in een zorgappartement, dan kunt u zelf uw broodmaaltijden verzorgen.
De boodschappen voor deze maaltijden kunt u in de winkel doen. In de winkel op de begane grond vindt u diverse soorten brood, beleg, boter, melk en andere etenswaren.  Iedere maand ontvangt u een vastgesteld bestedings-limiet voor deze boodschappen. Als u de limiet overschrijdt, worden de kosten van de boodschappen bij u in rekening gebracht.
Bent u niet in staat om zelf  boodschappen te doen in het winkeltje, dan doen de zorgmedewerkers dat graag voor u. Woont u op de afdeling kleinschalig wonen, dan nuttigt u de maaltijden ’s ochtends en ’s avonds in de huiskamer.

De koks bereiden de maaltijden speciaal voor u, met al uw persoonlijke wensen. Verschillende portiegroottes groenten en aardappelen, diëten zoals zoutarm of glutenvrij of liever zonder saus? Het is allemaal mogelijk.

Verse maaltijden
Kiest u voor verse maaltijden, dan kunt u via de persoonlijke menulijst wekelijks uw eigen unieke maaltijd samenstellen. Er is keuze uit vlees, vis, groenten en aardappelen, stamppotten en internationale gerechten.Ook vegetarisch is mogelijk. Elke week anders en per seizoen verschillend. Met de voor-, bij- en nagerechten zoals soep, rauwkost, yoghurt of vers fruit maakt u uw warme maaltijd compleet. De verse maaltijden kunt u een week in de koelkast bewaren. Gezond eten is belangrijk. Alle maaltijden hebben zo min mogelijk verzadigd vet, suiker of zout. Onze zogeheten ‘eetwaaier’ helpt u op weg met het kiezen van een verantwoord menu. U eet dagelijks volgens de richtlijnen ‘Gezonde Voeding’ van het voedingscentrum. In één oogopslag herkent u dit aan de drie keuzes: ‘Smakelijk gezond’, ‘Gewoon goed’ of ‘Lekker genieten’.

Restaurant de Orangerie
Hier kunt u rustig zitten en genieten van koffie en thee. Een enthousiast team verzorgt hier dagelijks de maaltijden. Iedere dag kunt u hier tussen 12.00 en 13.30 uur samen met andere cliënten en bezoekers genieten van uw warme maaltijd. Als u hier eet, wordt uw menukeuze ter plaatse bij u opgenomen. Eet u in uw eigen appartement, dan ontvangt u een menukeuzekaart bij uw maaltijd. Deze kunt u dan invullen voor de volgende dag en afgeven bij de keuken. Woont u op de afdeling kleinschalig wonen, dan bereidt u met elkaar de warme maaltijden. Bezoekers kunnen tijdens openingstijden natuurlijk mee-eten. U kunt hiervoor contant betalen of maaltijdbonnen inleveren. Deze maaltijdbonnen zijn verkrijgbaar bij de receptie.

Afzeggen maaltijden
Bent u één of meerdere dagen afwezig en eet u niet mee, dan vragen wij u dit, het liefst 24 uur van te voren, door te geven aan de receptie. 

Dagelijks warme maaltijden
Het restaurant is dagelijks geopend van 12.00 tot 13.30 uur. Dagelijks worden de maaltijden bereid door een enthousiast keukenteam en vrijwilligers helpen in het restaurant. Wilt u een dag niet koken, dan kunt u genieten van een warme maaltijd in de Orangerie. Reseveer een dag van te voren bij de receptie om teleurstellingen te voorkomen.

Feesten en partijen
Voor het vieren van een feestelijke gelegenheid kunt u één van de ruimten, eventueel met catering vanuit ons eigen restaurant, reserveren.

Meer informatie
Heeft u vragen of wilt u graag meeeten? Voor meer informatie kunt u terecht bij de receptie van Elim.