Onze appartementen

Onze appartementen

Er zijn 53 zorgappartementen en er is een afdeling kleinschalig wonen waar verpleegzorg wordt geboden. Die bestaat uit zeven woonslaapkamers met gezamelijke huiskamers voor clienten met dementie. Daarnaast is er een groep van tien appartementen voor cliënten die somatische (lichamelijke) verpleegzorg krijgt.

 

Huurappartement met (thuis)zorg
Wonen in Elim? Dat kan door middel van 'huren'. U huurt een eigen appartement in onze locatie. Dit betekent dat u wel geniet van het veilige, vertrouwde gevoel, maar verder zelfstandig woont. De zorg en ondersteuning die u nodig hebt, wordt ingeschakeld vanuit de thuiszorg die snel ter plekke is. Er zijn twee type appartementen die u huren kunt: 
- Type 1
- Type 2
 
Afhankelijk van het appartementstype is de oppervlakte ongeveer 52-56 m2. Ieder appartement beschikt over een woonkamer, een slaapkamer, een logeer- of hobbykamer, een keuken en een sanitarie ruimte. De slaapkamer heeft een zogeheten Frans balkon (openslaande deuren) die uitkijken op de rustige straat of de bosrijke achtertuin.
Bent u huurder, dan wordt de zorg gefinancierd vanuit uw 'zorg thuis'-indicatie of vanuit uw ZZP-indicatie voor 'zorg met verblijf'. Aanvullende zorg of ondersteuning kan vaak op eigen financiering.